Bewoners Jonge Kuijperstraat ontmoeten elkaar

Eind februari viel er een flyer bij mij op de mat waar met grote letters ” Ontmoet de straat” op stond. Het leek mij direct een leuke actie!Op een zaterdagmiddag ben ik bij het Brandtweer langs gegaan om De Jonge Kuijperstraat aan te melden. Een aantal dagen later het één en ander telefonisch besproken met Anneke Steemers en gelijk een datum geprikt. Zondag 22 april zou het worden van 16.00 tot 20.00 uur. Mooie tijd, kan je ook nog gezellig een biertje/wijntje drinken!

Het Brandtweer zorgde voor de posters, formulieren en uitnodigingen en zelf ben ik langs de deuren gegaan om iedereen uit te nodigen. Bij de meeste buren kreeg ik meteen al enthousiaste reacties,wat natuurlijk erg leuk is.

Albert Hein Vos boodt aan om de cake te sponsoren. Verhoef Woningaanpassing bood de statafels aan en een grote partytent, mocht het weer niet helemaal meewerken.

Op de dag zelf s’middags het buurthuis versierd met hulp van buurman Rolf en mijn moeder. De buurmeisjes kwamen het welkomstbord met krijt versieren, toen begon de “sociale samenwerking” eigenlijk al.

Klokslag 4 uur stonden de eerste buurvrouwen voor de deur en werd de koffie ingeschonken. Langzamerhand kwamen er steeds buurtjes bij. Iedereen had wat lekkers te eten en te drinken mee genomen.

Rond 6 uur hebben we al het eten bij elkaar op tafel gezet en kon je lekker van alles wat pakken. Een gitaar die in de hoek stond werd gestemd en al snel klonken de gitaarklanken door de ruimte.
Wil graag alle buurtjes bedanken voor hun komst en gezelligheid! Anneke,Lydia en Ron van het Brandtweer bedankt voor jullie hulp. Hoop dat er nog veel straten zullen volgen,want het is heel leuk om je buren beter te leren kennen!

Groeten, Vincent Zwiers

Geef een reactie